Dwaalspoor Houttuinen Dordtse December Dagen 2021 (2)
Winkelen wandelen Dordtse December Dagen 2021 (1)

Op avontuur in Dordtse kerstetalages

Ga met je kids op pad langs diverse etalages, elke dag van 16.00 – 22.00 uur. Vanaf schemer en in de avond is het avontuur namelijk het allerleukst! Schijn met je lampje van je telefoon in de etalage en activeer een verrassende animatie van Rudi het Dordtse rendier. Ga mee op zijn zoektocht naar de mooiste Dordtse kerstcadeaus!

Ter info: het is niet perse een ‘rondje/looproute’ je kunt alle locaties ook los van elkaar bekijken.

Op pad met Rudi het rendier!

1
VVV Dordrecht Spuiboulevard 99
Hoi, ik ben Rudi, het Dordtse rendier. Vandaag neem ik je mee op pad in mijn stad, Dordrecht! Ben je hier nog nooit geweest? Dan ben je op deze plek aan het juiste adres. VVV Dordrecht vertelt je alles over de stad en wat er te doen is. Kijk maar mee in deze etalage.

De medewerkers van VVV Dordrecht staan voor je klaar om je alles te vertellen over de stad en zijn op de hoogte van alle activiteiten. Je kunt hier ook terecht voor Dordtse producten, stadswandelingen en fietsroutes van Dordrecht en de regio.
2
Bakker Bart Achterom 14a
Ik ben dol op heerlijke zoete lekkernijen en warme broodjes. Gelukkig zit er in Dordrecht een Bakker Bart, waar ik altijd terecht kan om mijn buikje te vullen. En… als echte chef moet je altijd even proeven!

Alles voor een overheerlijke feestmaand vind je bij de lekkerste bakkerijketen van Nederland. Van oliebollen tot verse harde broodjes, van compleet verzorgde lunch tot uitgebreid luxe ontbijt, bij Bakker Bart zit je gebakken.
3
Slijterij van Pelt Visstraat 16
Als jong rendier, mag ik hier natuurlijk niet naar binnen dus ik wacht buiten op de stoep. Oma Blits gaat vlug naar binnen voor een lekker kerstcadeau voor opa Rudolf. Ze laat het inpakken als mooi kerstcadeau. Dit staat vast en zeker top onder de kerstboom van opa en oma.

Slijterij van Pelt is de grootste drankenspeciaalzaak in de regio. Alle kerstcadeaus worden uiteraard gezellig ingepakt. Daarnaast is het ook het adres voor relatiegeschenken en proeverijen.
4
Alexander Roodfeld Visstraat 13-15
Met kerst wil ik er op mijn best uitzien! Ik shop bij Alexander Roodfeld om er de hele kerst stralend bij te lopen. Dat ik geslaagd ben, is wel duidelijk. Dat ik een rommelkont ben ook, oeps!

Alexander Roodfeld is een prachtige luxe herenmode winkel met een divers aanbod van toonaangevende merken in het centrum van Dordrecht. Al 95 jaar geven zij deskundig advies bij aankoop van je nieuwe (winter)garderobe.
5
De Gulden Os | Bibliotheek Groenmarkt 153
Kaartjes krijgen en versturen is het leukste wat er is! Ik ben bijna klaar met alle kerstkaarten schrijven. Even denken, heb ik iedereen? Opa Rudolf, oma, mijn ouders, broertjes en zusjes en al mijn vrienden... Op naar de post!

Bibliotheek Aanzet zit in een oud gebouw dat in 1516 werd gebouwd. Maar wist je dat dit pand ‘De Gulden Os’ heet? Helemaal bovenop het gebouw zie je een gouden os liggen die over de Visbrug kijkt. Het pand heeft een gotische gevel in natuursteen (ca. 1525).
6
Hofman piercing & fine jewelry Voorstraat 408
Als rendier van de kerstman ben ik altijd op versiertoer. Ik versier de kerstboom én mijn oren dit jaar. Er is zoveel moois, ik kan niet kiezen… Oorbellen, piercings, alles is even prachtig. Of is dit een beetje teveel?

Hofman piercing & fine jewelry heeft een uitgebreide collectie piercing sieraden. Hofman werkt met bekende merken en maken in hun atelier ook eigen ontwerpen. Ze nemen de tijd om je door het proces te begeleiden. Hofman staat voor veilig piercen met hoogwaardige sieraden.
7
Inpakservice Kolfstraat 17
Ik heb zoveel speelgoed gekocht, ik krijg alle pakjes nooit op tijd ingepakt. Gelukkig is er een gratis inpakservice waar ik mijn cadeaus om laat toveren tot prachtige cadeaus voor onder de kerstboom.

Laat je cadeaus extra feestelijk inpakken bij één van de gezellige inpakservice plekken in het centrum van de stad. De service is gratis, maar op alle locaties is er de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen voor Nationaal Fonds Kinderhulp.
8
Woonhuis | Voorstraat 249 Voorstraat 249
Als echt rendier droom ik van sneeuw en koude winters, helaas gebeurt dat hier niet zo vaak. Ik droom weg bij het idee van skiën door Dordrecht. Dan roetsj ik zo van de monumentale daken in de binnenstad af.

Woonhuis, gebouwd omstreeks 1880 met een prachtige gevel. Het pand aan de Voorstraat is een monumentaal woonhuis in het midden van het historische centrum tegenover de Augustijnenkerk en de Berckepoort.
9
ByBranderhorst Voorstraat 199
Ik koop hier altijd cadeautjes voor anderen én mezelf. Cadeautje voor opa Rudolf, cadeautje voor mezelf. Cadeautje voor mijn moeder, cadeautje voor mezelf… Gelukkig heb ik een handig gewei om alle tasjes aan te hangen!

Dé vrolijkst ogende winkel waar je persoonlijk wordt geholpen om een uniek cadeau te vinden voor een speciale gelegenheid of om zelf op je cadeaulijstje te zetten. Porselein, kleding, glas, sieraden en meer van Europese makers en ontwerpers.
10
Purper Interior Nieuwstraat 34
In deze vrolijke winkel voel ik me helemaal thuis. Er zijn zoveel leuke spullen! Deze lamp brengt me op een idee... Zou ik hier een tijdje mogen blijven als ik doe alsof ik een lamp ben?

Bij Purper Interior vind je de mooiste items voor in huis én de mooiste items voor jezelf. Leuke items met veel kleur en unieke prints. Producten zijn origineel, kleurrijk en anders. Purper Interior is dé plek voor een frisse wind door je interieur.
11
Intertoys Statenplein 26
Het lijkt me zo gaaf om eens in een computerspel mee te doen, bijvoorbeeld met een race. 3, 2, 1: start de motoren! Staat me best goed, vind je niet? Dit spel koop ik als cadeautje… voor mezelf!

Zie je door de (kerst)bomen het bos niet meer voor het vinden van het juiste cadeau? Kom gezellig binnen, dan helpen de Intertoys medewerkers je graag. De keuze is reuze! De cadeautjes worden mooi ingepakt, klaar voor onder de kerstboom.
12
Van Roosmalen Optiek Vriesestraat 96
Al die mooie brillen, ik wil ze allemaal wel cadeau doen. Hartjes ogen, ronde glazen, een rechthoekig montuur, ik kijk nog even verder. Gevonden! Die sterrenbril is een fantastisch kerstcadeau.

Al sinds 1953 zit Van Roosmalen Optiek aan de Vriesestraat. Jasper van Roosmalen is mede-eigenaar en al de derde generatie Van Roosmalen in de optiek. Je krijgt hier advies op maat. De medewerkers nemen ruim de tijd, om zo te komen tot de meeste ultieme bril.
Maak een mooie lichtjeswandeling in de avond
Sfeervol winkelen in de gezellige binnenstad
Beleef de decembermagie vanaf het water
Ontdek wat er nog meer te doen is