Tijdens het Kerstster Festival Live op 11 en 12 december verandert de Bibliotheek AanZet tussen 12:00 uur en 17:00 uur in een pop-up muzieklab. Hier kun je onder begeleiding van professionele muzikanten je eigen kerstlied maken.

Hoe werkt het? Eerst ga je, digitaal of op locatie, in gesprek met één van de ‘laboranten’ zoals Bart Kuntz op de toetsen of zangeres Reachel Singh. Je bespreekt dan het onderwerp waar jouw lied over zal gaan. Vervolgens kiezen jullie samen een mooie tune en de juiste akkoorden. Tot slot wordt er niet alleen een opname van jouw persoonlijke nummer gemaakt, maar krijg je ook de bladmuziek mee naar huis. Zo verlaat je het pop-up muzieklab met je eigen kerstsong op zak. Hiermee kun je jouw vrienden en/of familie verrassen. Als dat geen hit wordt tijdens jouw kerstdiner…

Deelname is gratis. Wel vragen we om je vooraf aan te melden en aan te geven welke dag/dagdeel je beschikbaar bent. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar kerstster@muziektheaterhollandsdiep.nl of bel naar 0616960230.

Het Kerstster Festival Live is bovendien twee dagen lang via een livestream te volgen op het Youtube-kanaal AanZetlive en op de Facebookpagina van Bibliotheek AanZet Dordrecht. Dordtse presentatoren zetten een aantal maatschappelijk betrokken initiatieven in het zonnetje.

Een van deze initiatieven is Quiet Drechtsteden, een community die zich inzet voor inwoners die in armoede leven. ,,Quiet schuift aan graag aan bij het Kerstster Festival Live, om lawaai te maken voor de stille armoede. Eventuele donaties komen terecht bij deze mensen”, aldus Tatjanna Dekker van Quiet. Deze en andere initiatieven kun je dus meteen steunen door (op locatie) een donatie te doen. Daarnaast zijn er optredens van verschillende artiesten en kun je zelf in de uitzending komen door langs het raam van de bibliotheek te lopen.