Altijd al willen ervaren hoe Kerst in de 19e eeuw werd gevierd? Dwaal door de feestelijk versierde, chique vertrekken van Museum Huis van Gijn en beleef het zelf.

In dit voormalige woonhuis van de welgestelde Simon van Gijn stap je namelijk zomaar meer dan honderd jaar terug in de tijd. Alles is nog zoals het was toen Simon hier woonde en in december is het er altijd extra sfeervol.

Het huis is zowel van binnen als buiten rijkelijk versierd en alle vertrekken stralen de warme kerstsfeer uit van de periode rond 1900. De kerstbomen hangen vol antieke ballen, in de eetkamer is de tafel feestelijk gedekt en lijkt het alsof de bewoners elk moment met hun gasten binnen kunnen komen om van het kerstdiner te gaan genieten. In de keuken worden op het fornuis van weleer voorbereidingen getroffen voor het kerstdiner en de Rode Kamer is klaar voor het ontvangst van de gasten. Dwaal op je gemak door alle vertrekken en kom helemaal in kerstsfeer.

Tot en met 9 januari is het ook mogelijk een privé-kerstrondleiding te boeken. Aan de hand van verhalen over de bewoners kom je erachter dat kerst in de 19e eeuw er heel anders aan toe ging. Hoe werd de tafel gedekt? Wat stond er op het menu? Hoe werd het huis versierd? Ontdek alle geheimen van het huis. En vergeet ook niet om even op de speelgoedzolder te kijken. Een feest voor jong en oud! huisvangijn.nl