Scrooge Live wordt een onvergetelijke start van de feestdagen. Een geweldige sterrencast waaronder Simone Kleinsma, Johnny Kraaijkamp jr., Ron Brandsteder, Kasper van Kooten, Jasmine Sendar, Jamai en Veldhuis & Kemper is op zondagavond 20 december in de Dordtse binnenstad voor het live televisiespektakel. 

Dordrecht is prachtig. Dit is absoluut een mooi moment om de oudste stad van Holland aan heel Nederland te laten zien. Door corona kunnen we nu even geen gasten ontvangen, maar op deze manier kan iedereen genieten van een mooi feestelijk evenement thuis, met onze stad in kerstsfeer als decor. Daarnaast past het kerstverhaal perfect bij deze zware tijd met corona waarin we zitten. Het is een verhaal van hoop, omkijken naar elkaar, een goede afloop en mooie toekomst.

A Christmas Carol in het kort
Tijdens Scrooge Live wordt het kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Dickens uit 1843 verteld door niemand minder dan het bekende cabaretduo Velthuis & Kemper. Voor wie het niet kent: de oude, verbitterde vrek Ebenezer Scrooge veracht armen, zieken, vriendschap, liefde en ook het kerstfeest. Hij laat zijn boekhouder op kerstavond nog voor hem werken in de kou, stuurt collectanten weg en slaat een uitnodiging voor een kerstdiner bij familie geërgerd af. Als hij ’s avonds laat thuis komt krijgt plotseling de klopper van zijn koude en donkere huis het spookachtige gezicht van zijn overleden zakenpartner. Dit is het begin van een gedenkwaardige kerstnacht waarin Scrooge bezoek krijgt van drie geesten.

Muzikale kerstspeelfilm
Het kerstverhaal is over de hele wereld al duizenden keren verteld, verfilmd en opgevoerd maar nog niet eerder zoals bij Scrooge Live. Het gaat eruit zien als een muzikale kerstspeelfilm met een verrassende keuze van liedjes die iedereen thuis mee kan zingen: bestaande bekende (kerst)nummers, maar met aangepaste teksten. Het spektakel wordt live opgevoerd met Dordrecht in kerstsfeer als achtergrond. Het is nadrukkelijk geen publieksevenement, maar alles is goed te volgen op televisie. De gemeente Dordrecht zorgt samen met de producent voor het afsluiten en beveiligen van (toegangswegen naar) repetitie, opname- en uitzendlocaties. De repetities zijn inmiddels in volle gang.

Dus allemaal voor de buis op zondagavond 20 december, NPO1, Omroep MAX, Scrooge Live! De uitzending start om 20h25.