Doe mee en doneer 
Dordrecht had op 20 december de primeur van het televisiespektakel Scrooge Live, naar het beroemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Het grootse tv-spektakel van omroep MAX vraagt aandacht voor kinderarmoede in Nederland. De oude vrek Scrooge veracht zieken en armen en is alleen geïnteresseerd in geld. Na een kerstnacht waarin hij bezoek krijgt van geesten komt hij tot inkeer. De conclusie is: geld maakt niet gelukkig, maar geven en vriendschap des te meer.

Deze boodschap van het verhaal sluit goed aan bij de landelijke campagne ‘Geef ze warmte!’ van het Nationaal Fonds Kinderhulp. In Nederland leven ruim 300.000 kinderen van 0 tot 21 jaar in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen, gemiddeld 2 per schoolklas. Helaas is dat in Dordrecht ook het geval.

Ook jij kunt een financiële bijdrage doen en kinderen die opgroeien in armoede helpen. Kinderhulp helpt met iets groots of iets kleins. Bijvoorbeeld voor een lekkere warme winterjas, een paar goede schoenen of een mooie nieuwe broek. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil kunnen maken. Elke bijdrage is daarom meer dan welkom!

Je kan op verschillende manieren een donatie doen, via de site van het Nationaal Fonds Kinderhulp of scan de QR code en doneer direct.