Bewonersactie: Silhouettenfestival

Welk waterverhaal vertel jij met licht?

Welk waterverhaal vertel jij met licht? Doe mee!

Het is december. De donkerste tijd van het jaar. Maar, niet op het Eiland van Dordrecht. Overal schijnen lichtjes. Zie je de silhouetten van de woeste golven in de storm? Herken je de schaduwen van vissers en hun dobberende bootjes? De ramen van Dordrecht vertellen waterverhalen. Ze vormen een keten van licht. Een keten van verbinding. Iets wat we nu goed kunnen gebruiken. En het leuke is, iedereen kan aansluiten. Het is niet moeilijk. Ook met eenvoudige afbeeldingen kun je een groots resultaat bereiken. Hoe klein je raam, deur of tuin aan de straatkant ook is, er is áltijd ruimte voor een silhouet. Samen fleuren we Dordrecht op met dit unieke en gezellige ‘feelgood’ festival. En brengen we waterverhalen tot leven met licht. Doe mee!

Download het stappenplan en doe mee!

Dordrecht dankt haar bestaan aan de gunstige ligging aan het water. Eeuwenlang waren we de grootste stad op een eiland in Nederland. En tot 1872 kon het eiland Dordrecht alleen worden bereikt met schepen. Je begrijpt het: er zijn honderden waterverhalen te vertellen. Wat wil jij laten zien? Wat is voor jou dat ultieme eilandgevoel? We zijn benieuwd!

Als je jouw verhaal hebt gekozen, kun je aan de slag. Wat heb je nodig? Dik papier of zwart papier (dat geen licht doorlaat), bakpapier/kalkpapier/zijdevloeipapier (licht  doorlatend), (ruitjes)schetspapier, potlood, schaar, lijmstift en plakband.

Download het Stappenplan


Deel jouw creatie en maak kans op prijzen
Maak een foto van jouw raam en post deze op Instagram met de hashtag #silhouettenfestival De mooiste en tofste kunstwerken maken kans op een prijs! Naast een prijs voor het mooiste raam is er ook een straatprijs te winnen. Nomineer dus jouw straat of huizenblok. Plaats een foto op instagram of stuur een mail naar: silhouetten@spritsconcepten.nl. De Straatprijs is een gouden straatnaambord en een leuke verassing voor alle buren. De prijs voor het mooiste raam bestaat uit een tegoedbon van €50,- te besteden bij een Dordtse winkel naar keuze.

Steun het goede doel: High Five Foundation
Click & Collect bij Dordtse ondernemers
Maak een mooie lichtjeswandeling in de avond