Dwaalspoor Schroevendok Straatman Roobrug Dordtse Decemberdagen

Dwaalspoor

Wandelroute langs lichtkunst
Dwaalspoor Stadhuis Dordtse December Dagen 2021 (3)
Dwaalspoor Damiatebrug brugwachtershuisje Dordtse December Dagen 2021 (1)

Hoogtepunt tijdens Dordtse Decemberdagen

Ook dit jaar staat de Dwaalspoor wandelroute op de agenda tijdens de Dordtse Decemberdagen. Het is één van de hoogtepunten van het evenement.Iedere avond van t/m 30 december van 17.00 tot 22.00 uur.

Vanaf 2e Kerstdag is de route uitgebreid met een spectaculaire vertelling vanaf het stoomschip Pieter Boele, je vindt deze bij Dok Straatman aan de Kuijpershaven (locatie 4). De voorstelling begint iedere 15 minuten.

Bekijk hier de route en de verhalen achter de lichtprojecties. Er is ook een speciale folder verkrijgbaar met de verhalen en een leuke puzzel. Deze folder is gratis af te halen bij de VVV (Spuiboulevard 99) en diverse culturele instellingen, winkeliers en horeca in de binnenstad.

Let op: er staat een foutje in de puzzel van de eerste druk van de Dordtse Decemberdagen folder, deze is t/m 12 december verspreidt, o.a. bij de VVV. Het kan dus zijn dat je een flyer in handen hebt waarbij er bij opdracht 4 een blokje mist. Het totaal aantal letters van opdracht 4 is 9 stuks (de extra letter is de laatste letter van het woord, dus op het einde mist een wit blokje)!!

Lichtkunst in historische binnenstad

De route van Dwaalspoor is ongeveer 1,5 kilometer door het historische centrum. Laat je op diverse locaties verrassen door lichtkunst op bijzondere (monumentale) panden en plekken in de stad. De route is ook met een rolstoel goed toegankelijk. Langs de route kun je ook genieten van een hapje en drankje bij diverse horeca. Dwaalspoor is ook beschikbaar als audiotour.

Special Pieter Boele

Op Dwaalspoorlocatie 4 bij de Roobrug aan de Wolwevershaven, is er van 26 t/m 30 december een prachtig lichtschouwspel te zien bij de Pieter Boele. Het oude stoomschip vertelt je dan over al zijn avonturen van vroeger. Kijk en luister je mee?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dordt in Stoom, Klein Schippersgilde, Binnenvaart Museum Dordrecht, Leefwerf de Biesbosch, Studio Bonk en Stichting Philadelphia Dordrecht.

Als je nog meer wilt genieten van lichtkunst dan kun je ook een kijkje nemen bij Ode aan het Landschap op het Hof van Nederland. Prima te bezoeken tussen het doolhof op de Botermarkt (locatie 5) en het Scheffersplein (locatie 6), het zit namelijk precies tussen deze twee locaties van het Dwaalspoor in.

Highlights Dwaalspoor mét stadgids!

Wil je nóg meer weten van de highlights van Dwaalspoor en de achtergrondverhalen? Dat kan! Er zijn op diverse data stadswandelingen te boeken met een leuke stadsgids die je alle ins en outs vertellen over de verhalen achter Dwaalspoor. Bestel je tickets hier.

Plattegrond en achtergrondverhalen Download folder

Dwaalspoor projecties zijn technisch complex en staan in de buitenlucht en zijn daardoor kwetsbaar voor storingen. Het kan soms een keer voorkomen dat een projectie is uitgevallen. Er wordt dan achter de schermen hard gewerkt om de storing op te lossen. Kom op een later moment nog eens terug.

Beleef verhalen van Dwaalspoor met stadsgids
Sfeervol winkelen in gezellige binnenstad
Ervaar
decembersfeer vanaf het water
Ontdek wat er nog
meer te doen is
in de stad