Dwaalspoor Boombrug Hanneken van Dordt Dordtse December Dagen 2021
Dwaalspoor Scheffersplein Dordtse December Dagen 2021

Dwaalspoor 2021 bestaat uit meerdere magische onderdelen om de Dordtse Waterverhalen te vertellen. Gebruik onderstaande buttons voor snelle navigatie.

Update Woensdag 5 januari
Vanwege de hoge waterstand bestaat de kans dat enkele lichtinstallaties uitgezet moeten worden. We hopen dat deze problemen vanaf 6 januari verholpen zijn.

Download de plattegrond Meer info over de projecties Het Silhouettenfestival

Prachtig verlichte panden vertellen Dordtse Waterverhalen
Wie tijdens de Dordtse December Dagen ’s avonds de binnenstad bezoekt, komt in een sprookjesachtige setting terecht. Een route met subtiele lichtkunst neemt je mee langs twaalf waterverhalen bij twaalf bruggen tijdens Dwaalspoor. Adembenemende animaties en lichtprojecties zorgen voor een magische minireis van het Groothoofd tot de Grote Kerk. Ben je  nieuwsgierig geworden naar alle locaties en wil je meer weten? Bekijk hier de achtergrondverhalen van de lichtprojecties van alle Dordtse Waterverhalen!

LET OP: Dwaalspoor is op 24, 25 en 31 december uitgeschakeld vanwege de verwachte drukte op deze dagen.

De projecties van Dwaalspoor zijn technisch complex omdat de apparatuur op lastig bereikbare plekken staat. Door weersomstandigheden, stroomuitval of technische storingen kan er soms tijdelijk een locatie uitgevallen zijn. We doen er uiteraard alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. We raden je aan dan nog een keertje terug te komen op een later moment. Gelukkig heb je ruim de tijd, Dwaalspoor is nog te zien t/m 9 januari.

Dwaalkaart
Net als vorig jaar is er weer een mooie Dwaalkaart ontworpen met daarop alle twaalf locaties. De route is leuk voor jong en oud en er is een leuke puzzel op te lossen. De verhalen zijn op zichzelf staand, allemaal de moeite waard. De Dwaalkaart is te call en collecten via de VVV op de Spuiboulevard 99 door te bellen naar 078-7513000 en een tijd af te spreken om de Dwaalkaart op te halen. De kaart is ook verkrijgbaar op verschillende plekken in het gebied van Dwaalspoor die geopend zijn voor afhalen. De Dwaalkaart is ook hier te downloaden.

Bewonersactie – Silhouettenfestival
Dit jaar is er ook een bewonersactie gekoppeld aan de lichtroute. Alle inwoners van Dordrecht worden uitgenodigd om hieraan mee te doen en hun eigen raam feestelijk te verlichten in het thema Dordtse Waterverhalen. Hiermee creëren we in deze donkere dagen een keten van licht in heel de stad. Lees hier alles over de bewonersactie: het Silhouettenfestival!

SPOILER-ALERT!
Dordt Vlogt is ook al op onderzoek uitgegaan met Dwaalspoor. Ben je nog niet geweest en wil je jezelf laten verrassen? Dan zou ik nog even NIET op de video klikken. En anders heel veel kijkplezier!

Oproep aan alle bezoekers: neem uw verantwoordelijkheid als bezoeker om te helpen met spreiding bij een bezoek aan Dwaalspoor. Kom op doordeweekse avonden, als het ergens druk is wacht op afstand of kom een andere keer terug. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de lichten van Dwaalspoor blijven branden. Tot ziens bij Dwaalspoor!

Steun het goede doel: High Five Foundation
Click & Collect bij Dordtse ondernemers
Maak een mooie lichtjeswandeling in de avond